Trekkerrijbewijs Drenthe, Groningen,

Haal uw trekkerrijbewijs bij Verkeersschool Succes

De overheid heeft in per 1 juli 2015 het trekkerrijbewijs ingevoerd. Een van de belangrijkste redenen voor de invoering hiervan was het verbeteren van de verkeersveiligheid. De echte naam van het rijbewijs heet officieel certificaat voor vakbekwaamheid. De reden hiervoor is dat 16- en 17-jarigen voor de Arbowet een certificaat moeten hebben om überhaupt arbeid te verrichten met een trekker. Volgens de Nederlandse wet mag iemand van de leeftijd van 16 jaar een trekker besturen op de openbare weg. Hier mag alleen geen werk mee worden verricht omdat daar het certificaat voor nodig is. Bij Verkeersschool Succes bent u verzekerd van een snelle en voordelige rijopleiding in Drenthe, Groningen en Friesland.

Waarom is het trekkerrijbewijs ingevoerd?

Zoals eerder genoemd is voor het besturen van een trekker sinds 1 juli 2015 een trekkerrijbewijs nodig. Maar op eigen wegen en akkers is het T-rijbewijs niet verplicht. Door de jaren heen is de verkeersveiligheid in ons land sterk verbeterd. Toch gebeuren er nog steeds relatief veel ongevallen waar tractoren bij zijn betrokken. Dit komt mede doordat trekkers steeds meer deelnemen aan het verkeer op de openbare weg. Uit onderzoek is gebleken dat het gedrag van trekker bestuurders de voornaamste reden is van de ongelukken.

Trekkerrijbewijs theorie

Voordat u een trekkerrijbewijs behaalt, moet u eerst de theoretische kennis eigen maken. Het is toegestaan om vanaf 15,5 jaar de theorie te behalen. Deze is daarna 1,5 jaar geldig. U kunt ook op onze webshop terecht voor online theorie materiaal. Het theorie examen zal bestaan uit 50 meerkeuzevragen, hiervan moet u er 35 goed beantwoorden om te slagen.

Trekkerrijbewijs praktijk

Trekkerrijbewijs Drenthe, Groningen, FrieslandOf u nou ervaring heeft met het besturen van een trekker hebt of niet. Wij passen onze rijlessen aan op jouw vaardigheden en kunnen. Hierdoor zult u de praktijk sneller eigen maken en ook zult u sneller het trekkerrijbewijs halen. Ons doel is om u zo snel mogelijk te laten slagen zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit van het lesgeven. Bij Verkeersschool Succes bent u verzekerd van goede begeleiding tegen een schappelijke prijs.

Contact met Verkeersschool Succes

Heeft u definitief besloten om een rijbewijs bij Verkeersschool Succes te behalen? Of heeft u eerst nog een aantal vragen voor u bij Verkeersschool Succes uw rijbewijs wilt behalen? Voor al uw vragen kunt u contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag. U kunt ons bellen op: 0591-653733. Ook kunt u een mail sturen naar: info@succes-opleidingen.nl. Benader Verkeersschool Succes voor het behalen van uw trekkerrijbewijs in Drenthe, Groningen en Friesland.