T-Rijbewijs Tractor

Per 1 Juli 2015 is het trekkerrijbewijs ingevoerd door de overheid. De belangrijkste reden voor de invoering van het T-Rijbewijs is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Verkeersschool Succes werkt hier uiteraard aan mee en is hét adres in de regio voor een snelle en voordelige opleiding.

Theorie-examen

Om het T-Rijbewijs te halen moet je uiteraard over de benodigde theoretische kennis beschikken. Je kunt vanaf 15,5 jaar je theorie behalen en is dan 1,5 jaar geldig. Het examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen. Via onze website kun je online je boekenpakket bestellen!

Intakeles

Vanaf je 16de mag je beginnen met de intakeles en de praktijklessen. Door een intakeles te volgen kan de instructeur een beoordeling maken hoeveel lessen er nodig zijn om voldoende voorbereid te zijn op het examen. Heb jij al ervaring met het besturen van een trekker of juist helemaal niet? Wij kunnen de lessen op maat maken en aanpassen op jouw vaardigheden!

Praktijkexamen

Tijdens het examen worden er verschillende vaardigheden van je verwacht. Zo moet je de kipper aankoppelen en eventueel weer afkoppelen, de bijzondere verrichtingen beheersen en laten zien dat je tijdens het rijden rekening houdt met de gevaren van het rijden met een tractorcombinatie.

Het belangrijkste onderdeel van het examen is het rijden op de weg. De examinator wil zien dat je rekening houdt met de combinatie in alle omstandigheden. Dit gaat dan vooral om jouw; naderingssnelheid, je kijkgedrag en het inschatten van de lengte van de combinatie tijdens bijvoorbeeld het inhalen.

Pakketten

Pakket A 8 Lesuren incl. praktijkexamen€ 1.195,00
Pakket B12 Lesuren incl. praktijkexamen€ 1.595,00
Pakket C16 Lesuren incl. praktijkexamen€ 1.955,00
Pakket D20 Lesuren incl. praktijkexamen€ 2.295,00

Losse onderdelen

Theorie T-RijbewijsOnline Opleiding incl. oefenexamens€ 67,50
Theorie T-RijbewijsTheorieboek + Online oefenexamens€ 67,50
Theorie ExamenExamen bij CBR Via Succes boeken€ 65,00
PraktijkexamenPraktijkexamen Trekker op locatie Stadskanaal€ 465,00
EigenverklaringVia “Mijn CBR”€ 44,50

    Contact Opnemen