SOOB-subsidie

SOOB-subsidie

Verkeersschool Succes voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek ons het certificaat ‘gecertificeerd opleider Transport & Logistiek’ verstrekt. Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Subsidie voor Code 95

SOOB stelt een subsidie beschikbaar voor de praktische nascholingsdag: Het nieuwe Rijden. De hoogte van dit subsidiebedrag is vastgesteld op €100,- per chauffeur per jaar. Ook voor de theoretische nascholing is er subsidie beschikbaar gesteld. De cursus ADR valt onder de mogelijkheid. Als u gebruik wilt maken van deze subsidie dient u aangesloten te zijn bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Wilt u gebruik maken van deze subsidie? Meld dit dan vóór start van de cursusdag.

Code95 Praktijk Regulier Tarief     Subsidie bedrag
Het nieuwe rijden + E-learning + eigen voertuig € 240,- € 100,-
Het nieuwe rijden + E-learning + voertuig Succes € 295,- € 100,-
Het nieuwe rijden reguliere dagopleiding € 340,- € 100,-
Code95 Theorie Regulier Tarief  Subsidie bedrag
ADR BASIS + TANK € 675,- € 220,-
ADR BASIS + TANK verlenging € 595,- € 220,-
Fysieke Belasting € 195,- € 150,-
Criminaliteitspreventie € 195,- €   75,-

Subsidie voor Rij-opleidingen

De verwachting voor de aankomende jaren in de transportbranche is dat er een mogelijk tekort zal zijn aan vrachtwagenchauffeurs. Daarom komt het Sectorinstituut Transport en Logistiek de bedrijven tegemoet die medewerkers wil opleiden tot chauffeur. U kunt 60 tot 75% subsidie over de kosten van de rijopleiding ontvangen, tot een maximum aan uurprijs en duur. Deze subsidie is zowel beschikbaar voor huidige als nieuwe medewerkers.

Voorbeeld:

Rij-opleiding Uurprijs Duur opleiding Subsidie
Rijopleiding C € 92,50 25 lesuren € 1382,44

Subsidie voor vakdiploma Beroepsgoederenvervoer

Het sectorinstituut heeft ook subsidie beschikbaar gesteld voor de vakopleiding: Beroepsgoederenvervoer. Verkeersschool Succes verzorgt de cursus beroepsgoederenvervoer. Als u deze cursus heeft gevolgd, en geslaagd bent voor de deelcertificaten, dan bent u vakbekwaam om een transportonderneming te beginnen / over te nemen. Sectorinstituut stelt de volgende subsidies beschikbaar:

Module Subsidie bedrag
Bedrijfsmanagement € 200,-
Personeelsmanagement € 200,-
Financieel Management € 300,-
Calculatie € 300,-
Wegvervoer Goederen 1 € 225,-
Wegvervoer Goederen 2 € 200,-