• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

 • Gratis bezorging

Code 95

Code 95 Agenda

DatumCursusLocatie
Online aanmeldenHet nieuwe Rijden of Rij-optimalisatieStadskanaal
   
DatumCursusLocatie
 
Za 14-10-2023Digitale Tachograaf
Dagcursus
Emmen
Vrij 27-10-2023Leefstijl & Gezondheid
E-Learning: 09:00 – 12:15
Emmen
Vrij 27-10-2023Verhoging Verkeersveiligheid
E-Learning: 13:00 – 16:15
Emmen
Za 04-11-2023Laden & Lossen, Rijden & Rusten
Dagcursus
Emmen* Bovengenoemde theoretische cursussen kunnen meetellen voor 7 nascholingspunten voor de code95.

Online aanmelden

Wilt u zich online aanmelden voor één van de bovenstaande cursussen? Meld u zich dan aan via onderstaand contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Vermeld de cursus(sen) die u wenst te volgen in bij “Extra Opmerkingen”.

  Inschrijven
  Wat is code 95?

  Code 95 is een aanduiding die je nodig hebt om bepaalde voertuigen, zoals een bus (D) of vrachtwagen (C), beroepsmatig te mogen besturen. Deze code is verplicht voor alle beroepschauffeurs die werkzaam zijn binnen de Europese Unie. De code geeft een garantie dat alle beroepsmatige chauffeurs op de hoogte zijn van zowel bepaalde theoretische als praktische kennis. 

  Hoe krijg je een code 95 op je rijbewijs?

  Een code 95 aantekening krijg je door te slagen voor twee theorie-examens bij het CBR en vervolgens voor twee praktijktoetsen bij een erkende opleider. Dat heet de basiskwalificatie. Vanwege het belang van de cursus is het aan te raden om voor de theorie-examens ook een opleiding te volgen bij een erkend opleider. Een code 95 is vijf jaar geldig en moet daarna weer verlengd worden door nascholing te doen. Deze nascholing duurt 35 uur en bevat minstens één praktijktraining.

  Code 95 bij Verkeersschool Succes

  Bij Verkeersschool Succes in Emmen of Stadskanaal kun je natuurlijk je vrachtwagenrijbewijs halen met code 95 aanduiding. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor code 95 nascholing, die dus essentieel is om beroepsmatig te blijven rijden in een bus of vrachtwagen. Deze nascholing bestaat uit praktijklessen en theorielessen. Bekijk hier een overzicht van onze praktijklessen en onze theorielessen voor code 95. Met de cursussen van Verkeersschool Succes haal je nodige nascholingspunten voor je code 95.  

  Verkeersschool Succes: dé verkeersschool in Drenthe

  Wij zijn al jaren een begrip als het gaat om verkeersopleidingen. Verkeersschool Succes is dé verkeersopleider van het Noorden. Vanuit onze kantoren in Emmen en Stadskanaal organiseren wij onder andere code 95 theorie- en praktijklessen. Wij helpen je graag om aan de slag te gaan en blijven als professionele bus- of vrachtwagenchauffeur.