• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

  • Gratis bezorging

Personenauto (rijbewijs B)

Haal je autorijbewijs bij Verkeersschool Succes

Rijlessen de corona crisis

Vanaf 03-03-2021 is het geven van rijles weer toegestaan, ook alle praktijkexamens worden hervat door het CBR.

Ook de theorie examens mogen vanaf 28-04-2021 weer door gaan. De klassikale theorielessen mogen vanwege de corona maatregelen echter nog niet weer van start gaan.

Verlenging rijbewijs

Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Bestuurders van wie het rijbewijs verlopen is of verloopt in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 kunnen negen maanden blijven doorrijden binnen Europa met hun verlopen Nederlandse rijbewijs. Die negen maanden gaan in vanaf de dag dat het rijbewijs verloopt.

Deze Europese regeling geldt voor alle Nederlandse rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar drie of één jaar geldig zijn. Wel wordt aan deze mensen gevraagd om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijgeschiktheid heeft plaatsgevonden.

De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.

Verlenging Code 95

Ook de code 95 op het Nederlandse rijbewijs is langer geldig. Verloopt de code 95 in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 dan blijft deze negen maanden langer geldig.

Hoe wordt de einddatum van uw code 95 bepaald?
Om de nieuwe einddatum van uw code 95 te bepalen wordt gekeken naar het moment dat u de 35 uur nascholing heeft afgerond en het moment dat u naar de gemeente gaat. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Als de datum waarop de nascholing behaald is vóór de datum ligt waarop de huidige code 95 verloopt, dan wordt de nieuwe einddatum van de code 95 gelijk aan de oude einddatum plus 5 jaar.
  2. Als de datum waarop de nascholing behaald is op of na de datum ligt waarop de huidige code 95 vervalt en u gaat binnen zes maanden naar uw gemeente, dan wordt de nieuwe einddatum van de code 95 gelijk aan de afgiftedatum van het rijbewijs plus 5 jaar.
  3. Als de datum waarop de nascholing behaald is op of na de datum ligt waarop de huidige code 95 vervalt en u wacht langer dan zes maanden voordat u naar de gemeente gaat, dan wordt de einddatum code 95 de datum dat de verklaring van nascholing behaald is, vermeerderd met 5 jaar.

Nascholingscursussen
De geldigheid van de gevolgde nascholingscursussen wordt verlengd, zodat cursussen uit het begin van uw nascholingscyclus mee kunnen tellen voor de verlenging van de code 95. Kijk vóórdat u naar het gemeentehuis gaat op MijnCBR.nl of u voldoende nascholingscursussen heeft gevolgd. Is er iets niet goed gegaan? Neem dan contact op met het CBR.

75 jaar of ouder

Bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben, kunnen door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020 verlopen is of verloopt.

Wil jij je autorijbewijs halen? Dan ben je bij Verkeersschool Succes aan het goede adres. Wij hebben al meer dan 60 jaar ervaring in het geven van autorijlessen. Maar natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor motorrijlessen en andere rijopleidingen. Bij ons kun je dus altijd rekenen op de beste kwaliteit, zodat jij zo snel mogelijk in het bezit bent van dat felbegeerde roze kaartje. Onze opleidingen zijn de weg naar succes!

Rijles in coronatijd


Wij krijgen veel vragen over rijlessen in coronatijd. Kan dat eigenlijk wel? Het antwoord is: Ja, zolang we rekening houden met de geldende maatregelen. Wij houden ons altijd aan de richtlijnen van de overheid en zullen je er altijd over informeren. Zo dragen wij mondkapjes en houden wij de auto altijd schoon. Op die manier kun je met een gerust hart & veilig autorijles nemen.

Rijles vanaf 16,5 jaar oud

Wist je dat je al mag beginnen met rijles als je 16,5 jaar oud bent? Je mag dan namelijk al met een “echte” auto de weg op. Op je 17de mag je afrijden voor je rijbewijs. Wel moet je dan eerst nog tot je 18de begeleid rijden, voordat je zelfstandig met je rijbewijs de weg op mag.
Als je een gratis proefles in de lesauto wilt, bel dan naar ons kantoor voor een vrijblijvende proefles. Hoe leuk is dat?

Theorie-examen

Natuurlijk moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat voordat je het praktijkexamen mag doen. Toch kun je gewoon beginnen met autorijles als je nog geen theorie gehaald hebt. Wil je weten hoe je je theorie-examen kunt halen? Klik hier voor meer informatie over theorielessen.

Schakelen of automaat

Bij Verkeersschool Succes kun je natuurlijk rijlessen volgen in een schakelauto, maar voor personen die liever in een automaat rijden, is er ook de mogelijkheid om rijles te krijgen voor een automaatrijbewijs. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Succes: dé rijschool voor Groningen, Emmen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal


Over de jaren is Verkeersschool Succes uitgegroeid tot een begrip in het noorden van Nederland. Hele generaties uit Emmen, Veendam, Delfzijl en Stadskanaal (of eigenlijk uit heel Drenthe en Groningen) hebben bij ons hun rijbewijs gehaald. Misschien hebben jouw ouders wel rijles gehad bij Succes. Of anderen uit jouw omgeving. Vraag ze maar eens naar onze aanpak en methode. Wij zijn er trots op dat zoveel mensen in Drenthe en Groningen blij zijn met Verkeersschool Succes.

Je kunt bij Verkeersschool Succes op verschillende manieren je autorijbewijs halen. We hebben verschillende pakketten. We zetten ze voor je op een rij:

1. Reguliere rijbewijsopleiding

Bij de reguliere rijbewijsopleiding krijg je 1 à 2 keer per week rijles. Samen met je instructeur bepaal je het aantal rijlessen en plan je het rijexamen. De rijlessen worden op een leuke en didactische wijze gegeven en jouw vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart, die samen met jou wordt besproken. Zo weet je precies hoe je ervoor staat!

Benieuwd naar deze opleiding? Bekijk dan de prijslijst van de reguliere opleiding

2. Rijbewijs Studentenpakket

Het rijbewijs Studentenpakket is speciaal voor leerlingen die de rijlessen vanuit Emmen, Groningen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal starten én eindigen. Woon jij in Emmen, Groningen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal? Of ga jij hier naar school of loop je hier stage? Dan is het rijbewijs Studentenpakket de ideale keuze voor jou! In overleg met rijinstructeur kun jij zelf bepalen waar je start en eindigt met je rijlessen!

Woon je buiten Emmen, Groningen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal, en heb je niet de mogelijkheid om bij één van onze vestigingen in Emmen of Stadskanaal te starten en te eindigen met je rijles? Kies dan voor het pakket: rijbewijs Compact.

Bekijk prijslijst Studentenpakket

3. Rijbewijs Compact

Naast de reguliere opleiding is het ook mogelijk om versneld je rijbewijs te halen met de Compact opleiding “B”. Op het moment dat je tenminste 16,5 jaar bent, kun je een “intake rijles” doen bij Succes. Deze intake rijles bestaat uit een gesprek en een rijles. Aan de hand van deze rijles wordt het aantal lesuren bepaald. Na de intake weet je dus hoe lang je rijopleiding duurt en wat de totaalprijs is voor het behalen van je rijbewijs.

De rijbewijs Compact-opleiding is voor leerlingen die buiten Emmen, Veendam, Groningen, Delfzijl of Stadskanaal wonen en de voorkeur geven om de lessen ook daar te starten en/of te eindigen. Bekijk hier de pakketten: rijbewijs Compact.

Woon je buiten Emmen, Groningen, Veendam, Delfzijl of Stadskanaal, maar vind je het geen probleem om bij één van onze vestigingen in Emmen of Stadskanaal te starten en te eindigen met je rijles? Pak dan je voordeel en kies voor ons: Rijbewijs studentenpakket.

We hopen je gauw in onze rijschool te mogen verwelkomen! Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel ons dan of stel een vraag via het contactformulier.

Bezoekadres rijschool Succes Emmen:
De Bukakkers 14
7811 KZ Emmen

Werkadres rijschool Succes Stadskanaal:
Steenhouwer 5
9502 EV Stadskanaal