Vrachtauto (Rijbewijs C)

Vrachtauto (Rijbewijs C)

Theorie Vrachtautorijbewijs

Om het vrachtautorijbewijs te halen, moet je uiteraard de benodigde theoretische kennis hebben. Deze theorie wordt getoetst en vastgelegd door middel van het Chauffeursdiploma CCV-B. Dit diploma bestaat uit 2 deelcertificaten. Voordat je examen mag doen, moet je in het bezit zijn van deze 2 (geldige) certificaten:

  • RV1 Verkeer/techniek – In dit onderdeel wordt alles behandeld wat te maken heeft met verkeersveilig rijden met de vrachtauto, wetskennis en sociaal rijgedrag en de basiskennis over o.a. de motor, versnellingsbak en chassis (geldigheidsduur 2 jaar).
  • VC2 Administratie – Hier worden alle documenten voor het vrachtautorijbewijs, arbeidstijden en vergunningen doorgenomen (geldigheidsduur 2 jaar).

Om beroepsmatig met een vrachtautorijbewijs te mogen rijden moet je in het bezit zijn van de aantekening van code 95 op jouw vrachtautorijbewijs. Om deze code te behalen moet je examen doen in de volgende 3 onderdelen:

  • V3C Cases – hier krijg je 3 verhalen met praktijkvoorbeelden waar je door middel van meerkeuzevragen de juiste antwoorden op moet geven.
  • Toets besloten terrein – bij deze toets moet je met een vrachtauto een bepaald parcours afleggen tussen pionnen door;
  • Praktische toets – hierbij moet je zelf een vrachtauto op de juiste wijze beladen en stuwen.

Rijschool Succes zorgt voor alle benodigde materialen tijdens de cursus zoals leerboeken en documentenmappen, deze zijn ook te verkrijgen in onze webshop. Bovendien biedt Rijschool Succes cursisten die moeite hebben met het leren van de stof gratis individuele bijlessen aan, zodat je snel in het bezit kunt zijn van het vrachtautorijbewijs.

Praktijk vractautorijbewijs

Bij rijschool Succes is het mogelijk om op de volgende manieren je vrachtautorijbewijs te halen:

1. Reguliere opleiding: Hierbij les je 1 of 2 keer per week. In overleg met je instructeur bepaal je het aantal rijlessen en plan je het examen in.

2. Compact opleiding C: Wanneer je snel je vrachtautorijbewijs wilt halen, kan je een Compact opleiding volgen. Hiervoor vindt een “intake rijles” plaats bij rijschool Succes. Deze intake rijles bestaat uit een gesprek en een proefles. Aan de hand hiervan wordt het aantal rijlessen bepaald. Na de intake weet je dus hoe lang je totale rijopleiding duurt en wat de totale prijs is. Je kan op deze manier binnen 5 dagen je vrachtautorijbewijs halen!

3. 8-weekse opleiding: Wanneer je een versnelde rijopleiding wilt doen maar wanneer het niet mogelijk is voor je om de compact opleiding te volgen, dan biedt onze 8-weekse rijopleiding uitkomst. Tijdens deze opleiding les je 3 tot 4 keer per week. Per week wordt er gekeken naar je vorderingen en het aantal rijlessen kan dan ook zowel naar boven als naar beneden bijgesteld worden. Je examendatum wordt uiteraard 8 weken na de eerste les ingepland. De 8-weekse opleiding omvat het volledige vrachtautorijbewijs (inclusief vrachtauto met aanhanger en de code 95).

Het is ook mogelijk om bij ons jouw vrachtautorijbewijs in maandelijkse termijnen te betalen! Vraag naar de voorwaarden!

Klik hier voor de prijslijst

De examenplaatsen voor de praktijkexamens zijn: Stadskanaal en Emmen.

Uw opleiding wordt afgesloten met een praktijk examen bij het CBR, wanneer u daar voor slaagt kunt u het vrachtautorijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis.
Voor nadere informatie kun je ons uiteraard e-mailen via emmen@succes-opleidingen.nl of bellen op 0591 653733.

Op al onze leveringen zijn onze lesvoorwaarden van toepassing.

Contact Opnemen