• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

  • Gratis bezorging

Vrachtauto theorie (C)

Welke theoretische vakken bent u nodig.

Om het rijbewijs C te halen, moet je uiteraard de benodigde theoretische kennis hebben. Deze theorie wordt getoetst en vastgelegd door middel van het Chauffeursdiploma CCV-B. Dit diploma bestaat uit 2 deelcertificaten. Voordat je examen mag doen, moet je in het bezit zijn van deze 2 (geldige) certificaten:

  • RV1 Verkeer/techniek – In dit onderdeel wordt alles behandeld wat te maken heeft met verkeersveilig rijden, wetskennis en sociaal rijgedrag en de basiskennis over o.a. de motor, versnellingsbak en chassis (geldigheidsduur 2 jaar).
  • VC2 Administratie – Hier worden alle documenten, arbeidstijden en vergunningen doorgenomen (geldigheidsduur 2 jaar).

Om beroepsmatig met een vrachtauto te mogen rijden moet je in het bezit zijn van de aantekening van code 95 op jouw rijbewijs. Om deze code te behalen moet je examen doen in de volgende 3 onderdelen:

  • V3C Cases – hier krijg je 3 verhalen met praktijkvoorbeelden waar je door middel van meerkeuzevragen de juiste antwoorden op moet geven.
  • Toets besloten terrein – bij deze toets moet je met een vrachtauto een bepaald parcours afleggen tussen pilonnen door;
  • Praktische toets – hierbij moet je zelf een vrachtauto op de juiste wijze beladen en stuwen.

Succes zorgt voor alle benodigde materialen tijdens de cursus zoals leerboeken en documentenmappen. Bovendien biedt Succes cursisten die moeite hebben met het leren van de stof individuele bijlessen aan.

Voor de vrachtauto theorie bieden wij 2 mogelijkheden aan:

Optie 1: is klassikale vrachtauto theorie lessen, dit kan in zowel Emmen als Stadskanaal. Hiermee wordt u goed voorbereidt op de theorie examens, die nodig zijn voordat u kunt beginnen met rijles. Klik op ‘prijslijst’ voor meer informatie over de prijzen voor klassikale theorie lessen bij Verkeersschool Succes.

Optie 2: is zelfstudie, met zelfstudie bespaard u een hoop tijd en geld, en het kan wanneer het u uitkomt. Vrachtauto theorie op basis van zelfstudie vergt echter wel enige mate van zelfdiscipline, het heeft ons tot nu toe goede resultaten opgeleverd met deze zelfstudie pakketten.
Een theorie, zelfstudie pakket is te bestellen in onze webshop. Klik op de ‘webshop’ en kies voor 3 leerboeken en 4 x 7 uur examentraining C1 en C.

Let op, wilt u het C of CE rijbewijs beroepsmatig gebruiken dan bent u code 95 nodig op het rijbewijs. dan is het verreist om in 3 vakken theorie examen te doen, namelijk RV1, V2C en V3C. Wilt u geen code 95 op het rijbewijs, dan hoeft u alleen theorie examen te doen in RV1 en V3C. Klik hier voor meer informatie over code 95.

Voor meer informatie over vrachtauto theorie, code 95, voor het opgeven voor een theorie examen of klassikale theorie lessen kunt u contact opnemen met:
tel:     0591-653733
mail:  emmen@succes-opleidingen.nl

Bezoekadres Emmen:
Tweede Bokslootweg 19
7821 AS Emmen

Bezoekadres Stadskanaal:
Gedempte vleddermond 9
9502 EH Stadskanaal

    Contact Opnemen