• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

 • Gratis bezorging

Rijinstructeur Vrachtauto (Categorie C)

Rijinstructeur Vrachtauto (Categorie C)

Dit vak is uitermate geschikt voor instructeurs die meer willen. Leerlingen opleiden voor een beroep, en daarnaast al uw vakkkennis overbrengen om ze goed voor te bereiden op het beroep van vrachtautochauffeur.

Hoe ziet de cursus eruit:

 • Fase 1 Verkeersdeelname
  Dit onderdeel bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.
  Theorie: Wet- en regelkennis, verkeersveiligheid en rijprocedure C
  Praktijk: Verkeersdeelname en Bijzondere verrichtingen
 • Fase 2 Bekwaam handelen in lessituaties
  Dit onderdeel is geheel praktisch.

Eerst doorloopt u een stage (minimaal 20 uur) onder het toeziend oog van een ervaren en bekwame instructeur. Deze instructeur is uw stagementor en houdt uw vorderingen bij dmv een portfolio. Na de stage legt u een beoordelingsexamen af waarbij u moet laten zien dat u als instructeur een leerling op een juiste wijze instructie kunt geven en daarnaast ook goed kunt coachen.

Stage Rijinstructeur Vrachtauto

Nadat u bent geslaagd voor fase 1, krijgt u van het IBKI een stagepas opgestuurd welke 1 jaar geldig is. Hiermee mag u zelf al les gaan even! Uiteraard onder toezicht. U moet eerst uw stage goed doorlopen en daarna uw beoordelingstoets met een voldoende resultaat afleggen. De stage bestaat uit minimaal 20 actieve stage-uren welke u volgt bij een door ons geselecteerde rijschool. Heeft u een rijschool in de buurt waar u stage wilt gaan doen? Ook geen probleem. Wij overleggen met de desbetreffende rijschool hoe het in zijn werk gaat en dan kunt u uiteraard daar stage draaien. Het beoordelingsexamen legt u, na de stage, af bij een examinator van het IBKI vanaf ons opleidingsinstituut in Emmen.

Toelatingseis Rijinstructeur Vrachtauto

Om het examen voor vrachtautoinstructeur af te mogen leggen moet u in het bezit zijn van een geldig WRM instructiecertificaat cat. B.

Opleidingskosten:
De complete opleiding kost all-in* € 2.800,-
De complete opleiding zonder stage via ons kost € 2.600,-
Deze bedragen zijn inclusief BTW

* all-in is inclusief cursusboek, rijprocedure C, rijvaardigheidstrainingen, gebruik vrachtauto tijdens de rijvaardigheidstrainingen en het eerste praktijkexamen.
Klik hier voor onze contact gegevens.

Op al onze leveringen zijn onze lesvoorwaarden van toepassing.

  Contact Opnemen