• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

  • Gratis bezorging

Rijinstructeur Motor (Categorie A)

Rijinstructeur Motor (Categorie A)

Om motor rijinstructeur (categorie A) te worden, moeten er 2 fasen worden doorlopen. Fase 1 gaat over de verkeersdeelname en fase 2 over het bekwaam handelen in lessituaties.

Fase 1 (verkeersdeelname)
Dit onderdeel bestaat uit de volgende onderdelen:
Theorie: over de wet- en regelkennis, verkeersveiligheid en de rijprocedure A
Praktijk: Bijzondere verrichtingen en Verkeersdeelname

Fase 2 (bekwaam handelen in lessituaties)
Stage: onder begeleiding van een ervaren stagementor moet u minimaal 20 uren stage-lopen
Het examen hiervoor legt u af na de stage met een echte leerling

De examens voor Fase 1 mag u in willekeurige volgorde afleggen, echter: u mag pas met de stage beginnen (Fase 2) als u bent geslaagd voor Fase 1.

Stage:
Na het behalen van Fase 1 krijgt u van het IBKI een stagepas. Met deze stagepas in uw bezit volgt u 20 uur actief stage bij ons, of elders indien u kiest voor een rijschool bij u in de buurt. Als u ervoor kiest om bij ons de stage te volgen dan wordt u hierin begeleid door een KNMV motor rij-instructeur welke u perfect voorbereid op uw toekomst als motorinstructeur. Na de stage doet u een beoordelingsexamen. Dit examen kunt u afleggen vanaf onze opleidingslocatie. Tijdens dit examen gaat een examinator van het IBKI met u mee en deze beoordeelt uw wijze van lesgeven.

Toelatingseis:
Om bij het IBKI aan de examens voor motorinstructeur te kunnen deelnemen moet u in het bezit zijn van een geldig WRM instructiecertificaat B

Opleidingskosten:
De complete opleiding kost all-in* € 2.700,-
De complete opleiding zonder stage via ons kost € 2.500,-

* all-in is inclusief cursusboek, rijprocedure A, rijvaardigheidstrainingen, gebruik kleding, handschoenen en helm, gebruik motorfiets tijdens de rijvaardigheidstrainingen en de eerste praktijkexamens.

Op al onze leveringen zijn onze lesvoorwaarden van toepassing.

    Contact Opnemen