Rijinstructeur

Rijinstructeur opleiding

De nieuwe zaterdag opleiding rijinstructeur gaat 28 april weer van start, en de nieuwe doordeweekse opleiding rijinstructeur zal 10 mei weer van start gaan. Inschrijven is nog mogelijk.

Wat doet een rijinstructeur eigenlijk? En hoe kan ik rijinstructeur worden? De antwoorden vind je op deze pagina. Natuurlijk vertellen we je nog veel meer over het werk als rijinstructeur en over de rijinstructeur opleiding.

Rijinstructeur; wat doet hij of zij?

Een rijinstructeur geeft les. Als rijinstructeur ontmoet je dagelijks veel verschillende mensen. Je leert je leerlingen om een voertuig te besturen. Dit doe je door met de leerlingen te rijden in het desbetreffende voertuig. Naast praktijkervaring is theorie natuurlijk ook belangrijk. Ook daarin speel jij een rol.

De belangrijkste taken van een rijinstructeur

Het is belangrijk om jouw kennis over te dragen aan de leerlingen, zodat zij slagen. Hiervoor is het belangrijk dat je geduldig bent. Gelukkig moet jij als rijinstructeur de meeste leerlingen ‘afremmen’ in plaats van dat je hen moet motiveren.

Rijinstructeur; in loondienst of zelfstandig aan het werk

Als rijinstructeur kan je voor een werkgever aan de slag gaan. Je hebt als rijinstructeur al redelijk veel vrijheid, maar dan ook alle voordelen van loondienst. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een eigen bedrijf te starten.

Rijinstructeur; zo ziet een werkdag eruit

Als je je examen hebt behaald en aan de slag kunt als rijinstructeur wil je natuurlijk weten hoe je dag eruit ziet. Je geeft les in een auto. In deze auto zitten aan de passagierskant extra pedalen. Hiermee kan jij ingrijpen als het nodig is. Als je ‘eigen baas’ bent, dan geef je zowel rij- als theorieles. Ben jij in loondienst, dan zal je in overleg met je werkgever afspreken of je de hele dag rijles geeft of dat je ook theorielessen verzorgt. Je hoeft niet bang te zijn dat als je rijinstructeur bent dat het gaat vervelen. Het is een prachtig vak. Je plant samen met de leerlingen de lesuren in. Hierdoor ben je als rijinstructeur erg flexibel.

Rijinstructeur; de opleiding

Rijinstructeur word je niet zomaar. Je moet een rijinstructeur opleiding volgen. De rijinstructeur opleiding duurt ongeveer een half jaar. De dagopleiding tot rijinstructeur wordt op dinsdag en donderdag (van 09.45 uur – 13.45 uur) of op zaterdag ( van 09.30 uur – 13.30 uur) gegeven aan de:
Tweede Bokslootweg 19 in Emmen.
Twijfels of jij het in je hebt? Neem dan contact met ons op via 0591-653733 en maak een vrijblijvende afspraak. Of stuur een mail naar info@succes-opleidingen.nl.