• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

  • Gratis bezorging

Rijinstructeur

Rijinstructeur opleiding

Wat doet een rijinstructeur eigenlijk? En hoe kan ik rijinstructeur worden? De antwoorden vind je op deze pagina. Natuurlijk vertellen we je nog veel meer over het werk als rijinstructeur en over de rijinstructeur opleiding.

Is er wel werk te vinden na het behalen van de rijinstructeur opleiding.

Op het moment is er, door de vergrijzing en aantrekkende economie, weer volop vraag naar rijinstructeurs. Onze rijinstructeur opleiding wordt gegeven in Emmen. Wij staan in Drenthe, Groningen en een deel van Friesland bekend als dé opleider van het noorden. Alle kandidaten die bij ons beginnen met de rijinstructeur opleiding en in loondienst willen, trachten wij te begeleiden naar werk via de verplichte stage. Door ons grootte netwerk aan rijscholen in deze regio’s en een groot tekort aan rijinstructeurs op dit moment, kan iedere cursist, na het volgen van de rijinstructeur opleiding ook direct aan het werk.

Rijinstructeur; wat doet hij of zij?

Een rijinstructeur geeft rijles en of theorieles. Als rijinstructeur ontmoet je dagelijks veel verschillende mensen. Je leert je leerlingen om een voertuig te besturen. Dit doe je door met de leerlingen te rijden in het desbetreffende voertuig. Naast praktijkervaring is theorie natuurlijk ook belangrijk. Ook daarin speel jij een rol.

De belangrijkste taken van een rijinstructeur

Het is belangrijk om jouw kennis als rijinstructeur over te dragen aan de leerlingen, zodat zij slagen voor hun rijexamen. Hiervoor is het belangrijk dat je geduldig bent. Gelukkig moet jij als rijinstructeur de meeste leerlingen ‘afremmen’ in plaats van dat je hen moet motiveren.

Rijinstructeur; in loondienst of zelfstandig aan het werk

Als rijinstructeur kan je voor een werkgever aan de slag gaan. Je hebt als rijinstructeur al redelijk veel vrijheid, maar dan ook alle voordelen van loondienst. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een eigen bedrijf te starten.

Rijinstructeur; zo ziet een werkdag eruit

Als je je rijinstructeur  opleiding hebt behaald en aan de slag kunt als rijinstructeur wil je natuurlijk weten hoe je dag als rijinstructeur eruit ziet. Je geeft rijles in een auto. In deze auto zitten aan de passagierskant extra pedalen. Hiermee kan jij als rijinstructeur ingrijpen als het nodig is. Als je ‘eigen baas’ bent, dan geef je zowel rij- als theorieles. Ben jij als rijinstructeur in loondienst, dan zal je in overleg met je werkgever afspreken of je de hele dag rijles geeft of dat je ook theorielessen verzorgt. Je hoeft niet bang te zijn dat als je rijinstructeur bent dat het gaat vervelen. Het is een prachtig vak. Je plant samen met de leerlingen de lesuren in. Hierdoor ben je als rijinstructeur erg flexibel.

Rijinstructeur; de opleiding

Rijinstructeur word je niet zomaar. Je moet een rijinstructeur opleiding volgen. De rijinstructeur opleiding duurt ongeveer een half jaar. De dagopleiding tot rijinstructeur wordt op dinsdag en donderdag (van 09.45 uur – 13.45 uur) of op zaterdag ( van 09:00 uur – 13.30 uur) gegeven aan de:
Tweede Bokslootweg 19 in Emmen.
Twijfels of jij het in je hebt? Neem dan contact met ons op via 0591-653733 en maak een vrijblijvende afspraak. Of stuur een mail naar info@succes-opleidingen.nl.