• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

 • Gratis bezorging

STAP-Subsidie

STAP-Subsidie aanvragen

Graag gebruik maken van het STAP-Budget?
Vraag deze dan hier aan!

De nieuwe aanvraagperiode voor deze subsidie start vanaf 10:00 op 01-09-2022

Wat is STAP-budget?

In 2022 kun je maximaal € 1.000,- subsidie krijgen op door de overheid goedgekeurde trainingen. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken.  Deze subsidie heet STAP, dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Goed om te weten:

 • Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal  €1.000,- subsidie toegekend kunt krijgen.
 • Als je subsidie aanvraagt voor een opleiding die € 225,- kost dan krijg je voor dit bedrag subsidie en gaat € 775,- ‘verloren’
 • Als je subsidie aanvraag voor een opleiding die meer dan € 1.000,- kost, dan krijg je maximaal €1.000,- subsidie. De rest van de kosten betaal je dan zelf.
 • De subsidies worden verdeeld over periodes van 2 maanden. De aanvraagperiodes starten op 1 september én 1 november. Het (virtuele) loket gaat open om 10.00 uur. Bij de eerste aanvraagperiodes (maart / mei) was het budget binnen enkele uren op. Wees er dus op tijd bij! Want op=op
 • Verkeersschool Succes kan op geen enkele wijze garanderen dat je het STAP budget daadwerkelijk krijgt. Wanneer je het STAP budget wilt gebruiken voor een opleiding, adviseren wij je om je pas definitief aan te melden zodra het STAP budget aan jou is toegekend.
 • Opleidingen dienen minimaal 4 weken na aanvang te starten en uiterlijk binnen 3 maanden na sluiting van het tijdvak.
 • Vanuit Verkeersschool Succes stellen wij dat je de cursussen binnen 1 jaar na afname van het pakket moet hebben afgerond.

Stappenplan:

Stap 1- Vraag het STAP aanmeldingsbewijs bij ons aan

Vraag nu het STAP aanmeldingsbewijs aan. Het STAP aanmeldingsbewijs is een PDF bestand die wij je kunnen aanleveren. Om het bestand aan jou te kunnen aanleveren hebben wij nodig:

 • Voornaam + Achternaam
 • Postcode + Huisnummer
 • Telefoonnummer
 • E-mail adres
 • Geboortedatum

 • Welke opleiding je wilt volgen
 • Gewenste startmaand (indien voorkeur)

Wil je graag een aanmeldingsbewijs ontvangen? Stuur ons dan een mailtje met de bovenstaande
informatie.

STAP aanmeldingsbewijs aanvragen

Binnen enkele dagen na je aanvraag krijg je van ons het STAP aanmeldingsbewijs.

Stap 2- Ga naar www.stapuwv.nl

Ga naar  www.stapuwv.nl en controleer of er STAP-budget beschikbaar is voor deze aanvraagperiode. De aanvraag periodes starten op: 1 september 2022, 1 november 2022 om 10.00u. Zorg dat je er op tijd bij bent! De vorige keer was de subsidie binnen 1 dag op.

Stap 3 – Budget Beschikbaar?

Is er STAP-Budget beschikbaar, klik dan op ‘aanvragen STAP Budget’ en ga naar Stap 4. Is er geen STAP-budget beschikbaar. Wacht dan op de volgende aanvraagperiode.

Stap 4 – Inloggen met DigiD en aanvraagproces doorlopen

Login in DigiD en doorloop het aanvraagproces. Je wordt gevraagd om het STAP-Aanmeldingsbewijs te uploaden en je studentnummer in te voeren. Het studentnummer en aanmeldingsbewijs krijg je van ons. Ook moet je de betreffende opleiding opzoeken in het STAP scholingsregister. De opleiding is het makkelijkste te vinden wanneer je zoekt op ‘Verkeersschool Succes’.

Stap 5 – Goedkeuring of afkeuring

Binnen maximaal 4 weken krijg je bericht van UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Meestal duurt dit enkele dagen. Als je aanvraag is goedgekeurd krijgen wij ook bericht van het UWV. Wij adviseren je om na ontvangst van je goedkeuring ons hiervan op de hoogte te stellen. Zo kunnen wij de opleiding direct definitief voor je inplannen. Krijg je een afkeuring, laat ons dan weten wat je wilt doen? Wachten tot de volgende aanmeldperiode of alsnog deelnemen aan de opleiding.

Stap 6 – Financiële afwikkeling

De subsidie wordt uitgekeerd door UWV aan Verkeersschool Succes. Kost je opleiding €1.000,- of minder? Dan hoef je niets te betalen. Kost de opleiding meer dan €1.000, dan ontvang je een factuur voor het restant bedrag.