• Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

  • Gratis bezorging

Code 95 cursus Drenthe, Groningen

Wat is een code 95 cursus

Alle Code 95 nascholingen zullen in ieder geval tot 19 januari niet door gaan, vanwege de nieuwe corona maatregelen.

Een code 95 wordt als aanduiding achter een voertuigcategorie geplaatst. Voor het beroepsmatig besturen van een voertuig is de code 95 cursus nodig waar rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. De code is voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en die in de EU werken verplicht. U krijgt de code door het behalen van de basiskwalificatie. Als u uw rijbewijs D voor 10-09-2008 of uw rijbewijs C voor 10-09-2009 heeft behaald, kunt u de code behalen door het volgen van een cursus van 35 uur. Als u aan alle voorwaarden voldoet, krijgt u de code op uw rijbewijs.

Nascholing buschauffeur

Iedere 5 jaar moeten buschauffeurs periodieke nascholing volgen. Een gecertificeerd opleidingsinstituut moet deze nascholing verzorgen omdat deze werken met gecertificeerde opleidingsmethoden. Verkeersschool Succes werkt samen met VTO, door het programma van dit bedrijf bent u verzekerd van het behouden van uw code 95. Het was tot 9 september 2015 toegestaan om zonder de code een autobus of touringcar te besturen. Echter is het na die datum niet meer toegestaan om zonder code 95 te rijden. Wij zijn uniek doordat 18,5 uur van de 35 via E-learning geleerd kan worden. Hierdoor kunt u thuis achter de computer een groot deel van de cursus volgen.

Nascholing vrachtwagenchauffeur

Net als buschauffeurs moeten vrachtwagenchauffeurs iedere 5 jaar verplicht nascholing volgen. Ook voor vrachtwagenchauffeurs geldt dat de cursus gegeven moet worden door een gecertificeerd opleidingsinstituut. Het was tot 9 september 2016 toegestaan om zonder de code een vrachtwagen te besturen. Na deze datum is het verplicht om deze code te behalen en op uw rijbewijs te zetten. Kijk voor onze actuele programma op onze Code 95 Agenda.

Wat is er veranderd in de praktijk en theorie-examens

De aankomende chauffeurs die hun vakbekwaamheid willen behalen door de code 95 cursus, moeten naast het praktijkexamen twee praktijktoetsen doen: Code 95 cursus Drenthe, Groningen

  • Een praktische toets
  • Een toets op een simulator of op een besloten terrein

Aan het theorie-examen is een extra derde examen vakbekwaamheid 3 toegevoegd. Dit zal gaan over vervoersadministratie. U zult getoetst worden aan de hand van 45 meerkeuzevragen aan de hand van cases. Ook zullen de theorie-examens Vakbekwaamheid 1 en 2 afgenomen worden.

Vragen over de code 95

U moet de code 95 cursus volgen om als chauffeur werkzaam te blijven. Het kan zijn dat u vragen heeft over wat hierbij komt kijken. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen over de cursus. Ook kan het zijn dat u al besloten heeft om deel te nemen. Wij zijn telefonisch te bereiken op: 0591-653733. Maar mailen kan ook naar: info@succes-opleidingen.nl. Wij zijn voornamelijk actief in Drenthe en Groningen.